Socialpedagoger och behandlingsassistenter till Lärbo HVB i Järna

Tillsvidare och visstid

Som behandlingsassistent skall du kunna skapa en trygg miljö för ungdomarna genom en strukturerad och meningsfull vardag. Du kommer utifrån aktuella behandlingsmetoder och modeller arbeta för att skapa motivation till förändring att ungdomen ska utveckla sin förmåga att hantera svårigheter utifrån nya strategier. Arbetssätt och metoder kommer att anpassas individuellt utifrån den enskilde individens förutsättningar och behov.

I arbetet som behandlingsassistent kommer du bland annat att journalföra och skriva genomförandeplaner.

Vi söker Dig som är utbildad behandlingsassistent, behandlingspedagog eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du kan och vill arbeta både självständigt och i team för att tillsammans med dina arbetskamrater skapa trygghet och struktur för de placerade ungdomarna. Vi söker Dig som kan använda din kompetens och erfarenhet på ett självständigt och målinriktat sätt. Du drivs av ett starkt engagemang för målgruppen och är som person flexibel och trygg samt har förmågan att anpassa dig. Du har ett genuint intresse av att tillsammans med arbetsgruppen och verksamhetsansvarig utveckla verksamheten mot gemensamma mål. Du har en mycket god förmåga att skapa professionella och trygga relationer där du samtidigt kan stå kvar i eventuella konflikter och sätta gränser.

Meriterande om Du har socialterapeutisk eller läkepedagogisk utbildning. Erfarenhet eller kunskap från psykiatri, neuropsykiatriska och/eller kognitiva funktionshinder.
Erfarenhet eller kunskap om barn och unga, kris och traumahantering samt samtalsmetodik i teori och metod.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
Utdrag ur belastningsregistret krävs för den som erbjuds anställning.
Du har B-körkort.

Målgrupp
Ungdomar i åldern 13-24 år som har ett avvikande beteende och därmed utsätter sin hälsa och utveckling för påtagliga risker genom problem i den sociala interaktionen. Det kan vara problem i relationen till föräldrar, kamrater och bristfällig eller havererad skolgång.

Publiceringsdatum
2018-09-26

Varaktighet
Tillsvidare/visstid

Arbetstid
Heltid/deltid, schemalagd

Lön
Fast månads- vecko- eller timlön

Tillträde
Enligt överenskommet

Sista ansökningsdag
2018-10-30

Ansökan via mail till
ansokan@linneaomsorg.se

Kontakt
Verksamhetschef
Maria Hallenius Henrysson
mail: maria.hallenius@linneaomsorg.se
telefon: 072 233 16 74

Företag
Linnea Omsorg AB

Adress
Linnea Omsorg AB
Box 65
153 22 Järna

Kontorsadress
Storgatan 3
Järna